Релакс Център

За Релакс Центъра

Хотел Флора разполага с удобен релакс център, разположена в основната сграда: топъл басейн, финландска сауна, арома сауна, инфрачервена сауна, парна баня, арома парна баня и фитнес център ще впечатлят сетивата ви и ще ви помогнат да се отпуснете и отпочинете.

Високо квалифицирания екип на релакс центъра на Флора със своята усмивка и професионални умения ще направи вашата почивка ползотворна и незабравима, като ви помогнат да изберете своята програма, за да забравите ежедневните проблеми, премахнете стреса и напрежението. Погрижете се за вашето здраве. 

Релакс центърът е напълно реновиран в края на 2020г., специално проектирани за Вашата пълноценна почивка.  

 

Плувен басейн

Хотел Флора разполага с плувен басен, който ще допълни Вашата почивка.
Температурата на водата в басейна: 28○ 

 

Фитнес

Погрижете се за своята спортна форма и по време на вашата ваканция. Фитнесът на хотел Флора разполага с модерно оборудване и е идеално място за вашата пълноценна тренировка.


Финландска сауна

Температура на въздуха 80-90 градуса. Най- разпространена и позната в света. Стимулира имунната система, изчиства токсините и намалява задържането на течности в организма


Арома сауна

Температура на въздуха е между 40-60 градуса. Относителната влажност на въздуха е 30%-40%. Арома сауната е разновидност на финландската сауна, но с по- ниска температура. Използват се билки, треви и иглолистни клонки. При употребата на билковата сауна се прави естествена инхалация на сухи билки- лайка, мащерка, мента и други. Освен за повишаване на имунната система, билковата сауна има изключително ползотворен ефект, като укрепваща процедура при възстановяване след различни болестни състояния на организма.


Инфрачервена сауна

Температура на въздуха е между 50-60 градуса. Това е сауна, работеща на основата на инфрачервената технология е по- ефективна, тъй като топлината достига по- дълбоко в кожата. Само 20% от лъченията нагряват въздуха, а останалите 80%- тялото. Прониква се на 5-8 см. от повърхността на кожата. Отпуска тялото и доказано помага за редуциране на различни болки. Забавя стареенето, действа детоксиниращо, подпомага ставите, мускулите и сърдечно съдовата система. Интересното за този вид сауни е, че те се различават от стандартните видове сауни, защото тяхната светлина директно прониква в кожата, без да затопля въздуха около Вас. Резултатите от инфрачервената сауна се получават при по- ниски температури от обикновената сауна и могат да се понасят по- добре от хора, които не могат да издържат на високи температури.


Парна баня

Помещение, което се затопля с помоща на пара. Температурата в парната баня достига 40-50 градуса, а влажността на въздуха е 100%. Парната баня се използва при процедури за релаксация, детоксикация, отслабване, подобряване на обмяната на вещества и еластичността на мускулите. 


Арома парна баня

Призната за абсолютен фаворит в терапевтичните процедури, както от трениращи, така и от почиващи. Висока температура между 45-55 градуса и влажност на въздуха от 90 до 100%, характерни за тези съоръжения, карат кръвоносните съдове да се разширяват, като по този начин доставят по- голямо количество кислород до всички краища на тялото. Парната баня има  детоксикиращ и антистресов ефект, който не може да бъде пренебрегнат в нашето ежедневие. Арома парната баня залага именно на нуждата от тотален релакс, като добавя към това разтапящо изживяване невероятно изобилие от  аромати- канела, лавандула, кедрови и борови аромати.